Skolestart 2017

Elever på vg1 service og samferdsel, vg1 idrettsfag, vg1 studiespesialisering og vg2 service og samferdsel får tilsendt et velkomstbrev i august med invitasjon til en velkomstsamtale. Velkomstsamtalene avholdes i løpet av torsdag 17.8 og fredag 18.8, og tidspunktet for velkomstsamtalen opplyses i det tilsendte brevet.

Informasjon fra Lånekassen

Elever som har fått skoleplass og takket ja til den, kan søke om støtte nå. De fleste elever i videregående skole får tilbud om skoleplass i juli. Lærlinger kan søke når de har fått godkjent lærekontrakt.

Elev-pc-ordningen i Akershus fylkeskommune

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må derfor selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Åpningstider på skolen sommer 2017

Kontoret er bemannet mandag 3.7 til fredag 7.7 i tidsrommet kl. 10.00 – 14.00. Døra er låst, ring assisterende rektor Hanne Fostvedt på tlf. 63 83 53 38/458 84 320 for å bli sluppet inn.

Avslutning for årets Vg3-elever

Mandag 19. juni kl 1830 inviterer vi til avslutning for skolens avgangselever.

Smittsom hjernehinnebetennelse blant russ på Romerike

Smittsom hjernehinnebetennelse er påvist hos en russ på Romerike, som har tilknytning til flere busser som også noen elever fra Rælingen vgs har tilknytning til. Skolen ber alle russ å lese informasjon på ITL og fra kommunelegen i Rælingen: http://www.ralingen.kommune.no/smittsom-hjernehinnebetennelse-hos-russ-fra-ullensaker.5998785-282834.html

Elever på sjokoladefabrikk

Både 1SSA og 1SSB var i løpet av april på besøk på Freia sjokoladefabrikk i Oslo. Her fikk de høre om sjokoladens historie i verden og Norge, de fikk omvisning i fabrikken, de fikk lage sin egen sjokolade og handle i fabrikkutsalget.

Informasjon om fratrekk av fravær

For inntil sammenlagt 10 dager i et opplæringsår kan en elev kreve at fravær ikke blir ført på vitnemålet eller kompetansebeviset dersom det kan dokumenteres at fraværet skyldes helse- og velferdsgrunner, arbeid som tillitsvalgt, politisk arbeid, hjelpearbeid, lovpålagt oppmøte eller representasjon i arrangement på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Egen avis på tilrettelagt avdeling

Elevene på avdeling for tilrettelagt opplæring har arbeidet med nyheter i en periode. Nå er resultatet stilt ut i biblioteket på skolen. På bildet ser du Van, Abdulkadir, Joakim, Shabnam og Stian som viser fram utstillingsveggen, som alle de 12 elevene på avdelingen har vært med på å produsere: Nyheter, spørreundersøkelsen elevene har gjennomført, bilder og en quiz. Utstillingen blir stående til over påske.

Til foresatte i vg1 og vg2: Velkommen til informasjonsmøte om ungdomstid og russekultur, 7.mars kl 19.00, Rælingen vgs

Rælingen vgs inviterer foresatte i vg1 og vg2 til informasjonsmøte om ungdomstid og russekultur tirsdag 7. mars kl 19. Bakgrunnen er nye "tradisjoner" med flere års forberedelser til russetida.