God sommer og takk for meg

Denne våren og avslutning av skoleåret har vært underlig. Da skolen ble stengt i mars ble vi alle kastet inn i en skolehverdag som var helt ukjent for oss, både elever og ansatte. Etter hvert fikk vi gode rutiner for å følge opp elevene og drive digital hjemmeundervisning.

Skolestart august 2020

Elever på Vg1 salg, service og reiseliv, Vg1 idrettsfag, Vg1 studiespesialisering og Vg2 Service og samferdsel får tilsendt et velkomstbrev i august med invitasjon til velkomstsamtale med kontaktlærer.

På tide å bestille elev-pc

Har du skaffet deg bærbar datamaskin til skolestart?

Skal du begynne i Vg1 til høsten? Da må du ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du kan bruke en du allerede har, eller kjøpe en subsidiert PC/Mac gjennom fylkeskommunen. Bestillingsportalene er nå åpne - se fristene her!

Vitnemål og kompetansebevis kan hentes

Vg2 service og samferdsel, Vg3 studiespesialisering og idrettsfag og Vg3/4 påbygg kan hente sine kompetansebevis/vitnemål på skolen onsdag 24. og torsdag 25. juni.

Rælingen vgs

Smitteverntiltak fra 4.juni

Fra torsdag 4.6 kan alle elever møte på skolen hver dag. Ingen klasser deles lenger på to rom. Likevel opprettholdes mange av smitteverntiltakene som har vi har hatt siden uke 19. Ingen skal komme på skolen dersom de er syke. Ta kontakt med fastlegen for råd om hvordan du skal forholde deg.

Hurra!

Vi flytter all undervisning tilbake til skolen fra og med torsdag 4.juni. Da følger vi timeplanen i VIS med de rommene som står der. Vi må følge noen av de smittevernrutinene vi allerede har innarbeidet på skolen; vi opprettholder sonene og de inngangene som hører til dem, vi må passe på håndhygiene og at vi ikke klemmer og håndhilser på hverandre.

SNART SOMMER: Elevene fra vg1 og vg2 strømmet til skolen for en siste skoledag før sommerferien bryter løs.

Skolen åpner!

Hurra - vi har fått beskjed om at skolene kan åpne for fullt etter 2. juni. Smitteverntiltakene er endret slik at vi ikke behøver å holde en meters avstand i klasserommene lenger. Detaljene om hvordan vi må drive skolen etter 2. juni, kommer først fredag 29. mai. Vi trenger derfor noen dager til å gjøre om på planene for undervisning og smittevern, slik at full åpning tidligst kan skje onsdag 3. juni.

Rektors betraktninger en uke etter oppstart

Nå har vi hatt elever og ansatte en uke på skolen, og det gjør godt. Det har vært en utfordrende tid for mange, fysisk kontakt med venner og tett nok oppfølging faglig har vært uttalte savn fra elevene. Jeg har hatt jevnlige møter på Teams med elevene for å få gode innspill til forbedringer i det digitale opplegget. Lærerne har gjort en formidabel jobb med å følge opp elevene under vanskelige arbeidsforhold hjemme. Alle er fornøyd med å få komme delvis tilbake.

Ta med ditt tidligere skolearbeid inn i Viken

Ta med ditt skolearbeid inn i Viken!

Høsten 2020 starter det første skoleåret i Viken fylkeskommune, og alle elever skal over på Viken-plattform. For å sikre at du ikke mister skolearbeid du ønsker å ta vare på, må du ta kopi av dette før 23. juni.

Informasjon om koronasmitte - ingen fare

I dag, 19.5, har skolen mottatt beskjed om at en av skolens ansatte har fått påvist Korona-smitte. Skolen har hatt kontakt med kommuneoverlegen i Rælingen for å få råd om hva vi burde gjøre. Kommuneoverlegen har vurdert at verken elever eller andre ansatte på Rælingen vgs har vært utsatt for smitterisiko. Det er ikke mistanke om pågående smitte på skolen. Kommuneoverlegen vurderer det slik at det ikke er nødvendig å iverksette ytterligere smitteverntiltak.