Hurra - delvis åpning av skolen fra 27. april

Skolen åpner for vg2 yrkesfag den 27. april, og jeg kommer tilbake med flere detaljer om hvordan vi skal håndtere smittevernreglene i den perioden. Regjeringen har lovet at alle elevene skal få komme tilbake til skolen før sommeren, men foreløpig har de ikke sagt når og hvilke trinn det gjelder. Vi gleder oss til å få alle tilbake igjen, og håper det ikke varer for lenge.

Den digitale hjemmeundervisning fortsetter, og jeg skjønner at for mange er det kanskje ikke den beste løsningen. Men vi skal etter påske sammen med lærerne og elevene endre noe på våre rutiner for hjemmeundervisningen for å samordne oppleggene for elevene bedre. Jeg er svært fornøyd med både lærernes og elevenes innsats til nå, tatt deres uvante arbeidsforhold i betraktning. Når arbeidsforholdene etter hvert bedres for alle parter, må vi jobbe sammen for å få til en mer tilpasset undervisning og flere digitale treffpunkt mellom elevene.

Digital hjemmeundervisning er som sagt, ikke optimalt for alle elever. Ungdom trenger å være sammen med ungdom og de fleste trenger lærerens faglige forklaringer og omsorg. Hvis dette mangler over tid, frykter vi både for den faglige og sosiale læringen. Avisen Vg hadde en artikkel tirsdag 7. 04, som gjenspeiler vår uro for elevene. Artikkelen kan være interessant for dere å lese i sin helhet; https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/lAy9k9/laererne-er-bekymret-for-avgangselevene.

Jeg har "stjålet" punktene under fra den denne artikkelen for å minne dere på hva vi kan trenge hjelp med framover:

• Elevene bør stå opp om morgenen og ha struktur på dagene
  • Elevene bør skille mellom skole og fritid
  • Elevene kan kontakte skolen dersom de trenger noen å snakke med.

Vi har både miljøarbeider, rådgivere og andre voksne som kan være gode støttespillere

Vi er svært takknemlige for den støtten dere har gitt elevene våre så langt. Vi vet at dere følger opp så godt dere kan, og det håper vi dere fortsetter med. Dersom dere lurer på noe, stort eller smått, ta gjerne kontakt med meg på mail. Adressen finner dere på hjemmesiden vår; https://www.raelingen.vgs.no/. Jeg vil også fortsette med å legge ut statusrapporter her ukentlig til foresatte så lenge denne spesielle situasjonen varer. Til elevene legger jeg ut beskjeder og statusrapporter både på ITL og på Teams hvor det er mest naturlig at de holder seg oppdatert.

Ha en riktig god påskeferie alle sammen.

Hilsen Astrid Sandve